Хрумкі солені огірки
Огірки, сіль, листя хрону, вишні, смородини, дуба, парасольки кропу, зубці часнику.
Огірки на 5-6 год залити холодною водою. У 3-літрову банку покласти зелень (листя хрону, вишні, смородини, дуба, парасольки кропу, зубці часнику), викласти огірки. У холодній воді розчинити 200 г солі і залити огірки. Якщо погода спекотна, вкисають за 3 дні, якщо прохолодно – за 4-5. Періодично банку струшувати, щоб огірки рівномірно проквасилися. Потім розсіл злити. Закип’ятити чисту (ні солі, ні оцту, ні цукру – нічого не додавати!) воду і крутим окропом залити огірки, закрутити металевою кришкою, добре вкутати. Не розкривати до повного охолодження! Потім опустити у погріб. Огірочки виходять хрумкі, наче з бочки.
Рецепт Олександри Шевчук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 22