Простий шоколадний торт з ягодами
Форма 26 см: 5 яєць, 2 скл. цукру, 1 скл. сметани (можна із частиною квасного (кислого) молока), 1 скл. олії без запаху, 1 плитка шоколаду, 250 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки з чубком доброго какао.
5 жовтків збити з 1 скл. цукру до білого і пишного, додати 1 скл. сметани (можна із частиною квасного (кислого) молока), 1 скл. олії без запаху. Вимішати. 1 плитку шоколаду, у моєму випадку чорного, розтопити на водяній бані і додавати до яєчної суміші, постійно помішуючи. Окремо змішати 250 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки з чубком доброго какао. Це всипати до рідкої маси і легко збити міксером. 5 білків збити, поступово додаючи 0,5 скл. цукру до стійких піків. Білки в два-три прийоми додати до основної маси і легко вимішати круговими рухами. Довго не вимішувати, щоб тісто не осіло.
Масу вилити у форму, дно якої вистелити пергаментом, змастити олією і злегка притрусити борошном. Випікати близько 30 хв до сухого сірника. Після випікання залишити на 10 хв у формі, після чого перевернути на решітку і залишити до повного остигання.
Крем. 1 п. сметанного пудингу, 0,5 л молока, цукор до смаку, 200-250 г масла.
1 пачку сметанного пудингу заварити у 0,5 л молока, додаючи цукру до смаку. Коли додаєте цукор, врахуйте те, що ви будете збивати пудинг із маслом. Але крем надто солодким не робіть. 200- 250 г масла збити міксером і поступово додати охолоджений пудинг.
Корж змастити кремом, відступаючи від краю десь 2 см. Потім за допомогою кондитерського мішка викласти решту крему по кругу, таким чином утворюючи борти для ягід. Для начинки використала червоні та білі порічки, чорну смородину та малину.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25