Смачна домашня ковбаса
На 1,5 кг м’яса свинини (можна давати свинину, яловичину і курятину в суміші), 250 г сала, 2,5-3 ч. ложки солі без чубка (на ваш смак), 1 п. приправи до ковбаси (продається там, де спеції) або 2 ст. ложки сухої гірчиці в зернах, 1 ч. ложку коріандру в зернах (можна меленого), 7-10 зубців часнику (потерти), 0,5 ч. ложки меленого перцю, 150 г холодної води,
кишки ковбасні.
М’ясо нарізати маленькими кусочками (приблизно 2х2 см),
а сало меншими (1х1 см). У мисці все вимішати з приправами, влити воду і вимішувати до 5 хв! Відчуватимете під руками, як м’ясо неначе стає однорідним. Спробуйте, чи вистачає солі і залиште на 2 год у холодильнику.
Я роблю ковбасу з допомогою ручної м’ясорубки та насадки для ковбаси (без сіточки та ножа). Дати ковбаскам постояти ще пів годинки, обов’язково поколоти голкою, щоб виходило повітря під час випікання. Деко змастити олією та влити трохи води, покласти ковбаски та пекти приблизно до години при 170-180 ОС, щоб зарум’янилася. Можна перевернути на другу сторону, щоб з обох сторін була підсмажена.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 56