Пляцок “Перепалений”
Форма 20Х30 см. 100 г цукру, 100 г води. 500 г просіяного борошна, 150 г смальцю холодного, 100 г цукру, 3 яйця, 1 ст. ложка без чубка соди (погасити оцтом).
100 г цукру поставити на малий вогонь, перепалити до коричневого кольору, додати 100 г води-дати чуть покипіти до повного розчинення цукру, остудити.
500 г просіяного борошна, 150 г смальцю холодного перетерти, додати 100 г цукру, 3 яйця, 1 ст. ложку без чубка соди (погасити 1 ст. ложкою оцту), перемішати до однорідності та додати перепалений цукор, замісити м’яке тісто. Розділити його на 3 частини. Поставити в холодильник на 30 хв.
Дістати тісто з холодильника, розкотити першу частину тіста, викласти у форму, попередньо застелену пергаментом, випікати при температурі 200 ОС 10 хв (головне не пересушити!). Так приготувати ще 2 таких коржі.
Крем. 2 ст. ложки без чубка борошна, 2 ст. ложки без чубка кукурудзяного крохмалю, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру перемішати до однорідності. 500 мл молока довести до кипіння та всипати тонкою тонкою цівкою суху суміш. Варити при слабій температурі до загустіння. 200 г вершкового масла збити та в 3-4 етапи додати заварну масу, збити до пухкої маси.
Глазур: 1 ст. ложка м’якого масла, 5 ст.
ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 5 ст. ложок молока, 3 ст. ложки какао – перемішати та довести до кипіння.
Змастити глазур’ю верх пляцка, прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42