Пляцок “Сезамовець”
Форма 24Х34 см. Тісто: 200 г маргарину (масла) посікти з 500 г борошна, 100 г цукру, 5 жовтків, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача. Замісити тісто, поставити на 1 год в холодильник. Розділити на 2 частини.
На 1-й корж: 50 г масла, 20 г меду, 40 г цукру, 200 г кунжуту.
У каструлі розтопити масло з цукром, додати мед і кунжут. Готувати помішуючи 5 хв до зарум’янення. Викласти на корж і пекти при 190 ОС до готовності.
На 2-й корж: 100 г джему (в мене смородиновий),
5 білків (добре збити з цукром), 200 г цукру, 100-150 г кокосу.
Тісто змастити джемом, зверху викласти кокосову масу і випікати до готовності 25-30 хв.
Крем: 200 г масла, 100 г цукрової пудри, 200 г ванільної халви.
Масло збити з пудрою, додати подрібнену халву і ще раз збити до однорідності.
Перекладати так: пісочно-кунжутний корж, халвовий крем, пісочно-кокосовий корж. Пляцок поставити на 12 год в холодильник, щоб просочився. Чим довше стоїть, тим смачніший виходить пляцок.
Рецепт і фото Оксани Новіцької
Читайте також:
Post Views: 47