Домашній м’ятний лікер
300 г м’яти (перечної або дикої садової), 250 мл спирту (не горілки, не самогонки, а саме спирту!), 650 г цукру, 350 мл води.
Листочки м’яти гарно помити, просушити, щоб стекла вода. Тоді листя натрамбувати у банку і залити спиртом, щільно закрити і залишити в темному місці при кімнатній температурі на 5 днів, при тому кожен день струшувати, щоб листя було все вкрите спиртом. На шостий день воду з цукром помішуючи довести до кипіння, вимкнути, накрити кришкою, залишити до повного охолодження. Відкинути м’яту на марлю, ретельно відцідити. Спирт змішати з цукровим сиропом до однорідності, налити в пляшку, щільно закоркувати і поставити у морозилку, охолоне – можна пити. Виходить 900 мл лікеру
Пити цей лікер треба холоднющим (перед вживанням на кілька годин поставити у морозилку), маленькими ковточками до десерту. Він виходить красивого зеленого кольору без барвників! І смак суперовий!
Рецепт Тетяни Кремпович