Пляцок “Хвилі Дунаю”
Для тіста: 250 г масла/маргарину (м‘яке), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 5 яєць, 375 г борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача для тіста, 20 г какао, 2 ст. ложки молока, 500 г вишні.
Крем: 1 ванільний пудинг, 100 г цукру, 500 мл молока, 250 г масла.
Шоколадна глазур: 200 г чорного шоколаду, 2 ст. ложки олії.
Спочатку добре відцідити вишню (у мене морожена), викласти на паперові рушники і добре просушити. М‘яке масло/маргарин добре збити. Поступово додати цукор, ванільний цукор, добре збиваючи за кожним разом. По одному додати яйця, також добре збиваючи за кожним разом. Цукор має повністю розчинитися. Борошно змішати з розпушувачем і поступово просіяти його в масляно-яєчну суміш. Тісто виходить як дуже густа сметана. Форму застелити пергаментом, викласти 2/3 тіста. Какао змішати з молоком і висипати в 1/3 тіста, що залишилося, добре вимішати. Розподілити темне тісто зверху по світлому. Зверху на темне викласти вишню і акуратно долонею злегка втиснути його в темне тісто. Випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці 40 хв. (готовність перевірити дерев‘яною шпажкою). Викласти на решітку та остудити.
Пудинг змішати цукром і приготувати з молоком згідно інструкції на упаковці. Готовий пудинг накрити харчовою плівкою в контакт і вистудити до кімнатної температури. М‘яке масло збити до пишності, по ложці додавати пудинг кімнатної температури, добре збиваючи за кожним разом. Розподілити крем поверх коржа, що охолов і відправити до холодильника мін. на 1 год. Для глазурі поломаний шоколад з олією поставити на водяну баню і на невеликому вогні розтопити до однорідності. Рівномірно розподілити поверх крему і виделкою «намалювати» хвилі. Дати охолонути.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko