Пиріг з ревенем та вишнями на кислому молоці
Форма 22Х32 см. 1 скл. кислого молока (може бути кефір або йогурт), 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, ваніль. А також по 300 г ревеню та вишень (я використовувала заспиртовані, можна брати у своєму соку).
Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Зменшити оберти, додати кисляк, олію, ваніль, збити до поєднання, додати борошно з розпушувачем, збити.
Половину тіста вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху почищений і порізаний ревінь, посипати цукром. Викласти решту тіста, на нього вишні. Випікати близько 40 хв при 170 ОС. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг виходить пишний і ніжний, із кислинкою ревеню всередині і солоденькими вишеньками зверху.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати: