Ідеальні сирники
500 г кисломолочного сиру (у мене домашній), 2-3 ст. ложки цукру, 1 яйце, ванільний цукор, 4-5 ст. ложок борошна (я дала 3 ст. ложки кукурудзяного борошна і 2 ст. ложки пшеничного, можна його замінити на манку).
Сир перетерти через сито або змолоти блендером, додати цукор, яйце і борошно. Стільницю присипати борошном, зробити з тіста ковбаску, порізати на шматочки-пеньочки приблизно по 50-60 г.
Брати один шматочок, злегка приплюснути, покласти на присипану борошном стільницю, зверху поставити перевернути догори дном склянку і крутити її по колу, щоб сирник обертався всередині склянки. Далі зняти склянку, її дном приплюснути сирник, перевернути його і знову накрити склянкою і покрутити всередині неї. Таким чином краї і верх у сирників виходять ідеально рівними. Робиться це досить швидко – писати довше, тому варто спробувати.
Смажити на середньому вогні у невеликій кількості олії. Готові викладати на серветки, щоб позбутися зайвої олії.
Можна також смажити повністю без олії – на пергаменті. Для цього у сковорідку налити трішки води, покласти зверху пергамент, а на нього сирники. І смажити з двох сторін, як зазвичай це робите. Тільки пергамент має бути якісний, білий.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 34