Домашній твердий сир з волоськими горіхами
1,5 л води або молока, 1,5 кг сиру, 1 яйце, 1 ч. ложку солі, 40-50 г вершкового масла, 1 ч. ложка соди.
У мене домашній кисломолочний сир високої жирності, тому я робила на воді (можна повністю на молоці або наполовину з водою).
1,5 л води довести до кипіння, додати близько 1,5 кг сиру і варити, помішуючи, до утворення сироватки. Відкинути на ситечко, дати стекти зайвій рідині протягом 15 хв.
Далі в сир додати 1 яйце, 1 ч. ложку солі, 40-50 г вершкового масла, 1 ч. ложку соди. Добре перебити блендером до однорідності. Сирну масу поставити на водяну баню і плавити до утворення густої тягучої консистенції. Вкінці додати попереднього підсмажені волоські горіхи, викласти в довільну форму і поставити в холодильник на кілька годин.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37