Шокоторт на сковороді: швидко, дешево і без заморочок

Вперше приготувала цей торт на сковороді і закохалася у рецепт: він простий, швидкий і дуже смачний. Коржі пишні та ніжні. Однозначно, готуватиму ще багато разів!

Смачний торт можна приготувати навіть на сковороді. Рецепт перевірений, від господині. Готуйте і смакуйте, на здоров’я!

Шокоторт на сковороді

  • Для тіста: 250 г борошна, 50 г какао, 15 г розпушувача, ваніль, щіпка солі, 100 г цукру, 2 яйця, 140 мл молока, 50 мл олії, 100 мл кип’ятку + 1 ч. ложка соди.
У посудину просіяти борошно, розпушувач, какао. Додати цукор, яйця, молоко, олію і все перемішати або міксером, або вінчиком. У кип’ятку погасити соду і вилити у тісто. Усе добре перемішати, щоб не було грудочок. Тісто буде, як густа сметана. Випікати на сухій сковороді (діаметр вибирайте самостійно; в мене дно 20 см). Сковорода має бути з протипригарним покриттям, як для млинців. Тісто, хоча густувате, але добре розподіляється і швидко випікається. Як тільки з‘явилися пухирці на поверхні, перевертати на другу сторону, допомагаючи собі двома лопатками, і потримати ще буквально хвилинку. Кришкою не накривати. У мене вийшло 5 коржів та один тоненький.
  • Крем: 500 г густої сметани або вершків, 300 г згущеного молока (будь-якого, у мене варене), мелені горіхи (за бажанням).
Сметану із згущонкою збити, додати горіхи (якщо сметана рідкувата, то можна додати чуть згущувача).
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook