Пухкі смажені пиріжки на заварному дріжджовому тісті

Пиріжки із заварного дріжджового тіста виходять пухкі, повітряні, дуже смачні і навіть на наступний день залишаються м'якими. А начинку можна робити будь-яку: і солодку, і солону.

Пиріжки на заварному дріжджовому тісті

Тісто: (склянка – 250 мл): 1,5 скл. води, 20 г пресованих дріжджів (якщо точно, то в мене було 17 г), 3 ст. ложки олії, 1,5 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 3 скл. борошна (+ 50-70 г, орієнтуйтеся на консистенцію свого тіста).

Начинка може бути будь-яка: пісна, м’ясна, солодка. У мене м’ясна: фарш, цибуля, сіль, перець (начинка вже обсмажена).
Спочатку треба приготувати заварну частину тіста: 1 скл. борошна+сіль+1 скл. кип’ятку перемішати і залишити охолоджуватися до ледь теплого стану.
Тим часом в окремій посудині розчинити дріжджі в теплій воді (від загальної кількості), тобто 0,5 скл., додати цукор, олію, перемішати.
Важливо: дочекайтеся, поки заварне тісто остигне, не додавайте в гаряче. Влити цю дріжджову суміш до заварного тіста, добре перемішати до однорідності.
Вкінці поступово всипати борошно (від загальної кількості), тобто приблизно 2 скл., може піти трохи більше. Тісто буде трохи липкувате, але борошна не додавайте, щоб не забити його. Залишити в теплому місці на 1 год.
Сформувати пиріжки, дати їм ще підійти і смажити з обох сторін до готовності.
Готові викласти на серветки, щоб позбутися зайвої олії.
Рецепт і фото Наталі Крихівської

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook