“Хрусти”, “Хрустики”, “Хворост”, “Вергуни” – називають по-різному, але всі люблять це печиво!

Це один із найсолодших спогадів про дитинство - коли мама смажила велику миску хрустиків. Такі вже вони були смачні! Я тепер і сама їх готую!

“Хрусти” (“Хрустики”, “Хворост”, “Вергуни”)

2 ст. ложки сметани, 150 г молока, 1 яйце, 3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки погашеної соди, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки горілки, 400-550 г борошна (додавати поступово).

Замісити тісто, поступово підсипаючи борошно. Залишити на 10 хв. Порізати на ромби, всередині кожного зробити розріз поздовж, просунути один край ромба через розріз. Смажити на олії, посипати пудрою.

Рецепт і фото Світлани Абрамчук

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook