П’ять причин НЕ викдати стару подушку

І лікарі, і продавці, і реклама наполягає на тому, що треба позбутися старих подушок, бо вони накопичують пил та алергени. Але не спішіть їх викидати!

Лікарі рекомендують змінювати подушку на нову кожні два-чотири роки. Але якщо ви помітили, що подушка має неприємний запах, збилася, у вас з’явилися проблеми зі сном або зранку болить шия чи голова або ви чхаєте у ліжку – отже, подушку пора міняти вже, незалежно від її віку і наповнювача. У старих подушках накопичується пил та алергени, і від їхнього використання може погіршитися самопочуття.

Але не кваптеся відправляти стару подушку у смітник, навіть якщо ви вже купили нову. Вона ще може стати вам у пригоді.

Лежанка для собаки чи кота

Зі старої подушки можна зробити лежанку для собаки або кота. Зробіть для неї знімний чохол, який буде зручно прати, – і ваш улюбленець буде щасливий!

Матрац

Із кількох старих подушок легко пошити матрац. Він стане у пригоді, якщо влітку захочете поспати на прохолодній підлозі або взяти з собою на природу і відпочити з комфортом.

Повторне використання наповнювача

Синтетичний наповнювач із подушок можна використовувати для створення декоративних подушечок, м’яких іграшок та іншого декору. Також можна зробити мініатюрну подушечку під коліна, для роботи в саду і городі.

Захист від протягів

Старі подушки гарно захищають взимку від протягів. Покладіть подушку під двері або вікно – і вдома стане набагато тепліше.

Подушка в дорогу

Стару подушку можна без жалю кинути в багажник автомобіля і вона точно вам згодиться під час подорожі, коли ви захочете відпочити з комфортом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook