Торт “Наполеон” на пиві
Тісто: 250 г маргарину або масла, 1 ч. ложка солі, 250 мл світлого пива, 3 скл. борошна (по 250 мл).
Крем: 1 л молока, 6 яєць, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 20 г ванільного цукру, сік лимона.
Тісто. Маргарин натерти, додати борошно, сіль. Зробити руками крихти. Влити стільки пива, щоб замісити круте тісто. Розділити на 8-9 частин і на 3 год покласти у холодильник.
Взяти пергамент, притрусити борошном і розкочувати якомога тонше одну частину тіста з холодильника. Вирізати кришкою (у мене діаметр 26 см), виделкою поштрикати корж, щоб він під час випікання не став нерівним. Разом з папером і з обрізками корж перенести на деко і пекти 5-7 хв при 200 ОС до світло золотистого кольору. Поки печеться, розкочувати наступний корж на другому аркуші пергаменту. Так всі коржі.
Крем: все змішати, поставити на вогонь і варити до загущення, постійно помішуючи. Збити 400 г масла, додати охолоджений заварний крем по ложці.
Зібрати тортик. Кожен корж щедро намазати кремом. У мене було 8 коржів. Крем розділила теж на 8 частин. Сім частин використала на перемазування коржів, а восьмою частинкою крему обмазала боки і верх. Обрізки коржів покришити дрібно і обсипати торт.
Якщо їсти торт одразу, коржі будуть хрумкі, а якщо поставити на ніч у холодильник – ніжні.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: