Десять секретів смачного прозорого холодцю

7 листопада - День холодцю. Чудовий привід приготувати цю смачну страву! У кожної господині свій рецепт холодцю. Але є деякі секрети, які допоможуть зробити цю страву ще смачнішою!

Холодець – традиційна українська страва, яку здавна готують на свята у холодну пору року. Подають із хроном або гірчицею. Готують холодець без додавання желатину. Він загусає завдяки тривалому варінню кісток, які містять багато желюючих речовин.

7 листопада кожного року українці відзначають гастрономічне свято – День холодцю. Це чудова нагода приготувати цю смачну страву.

Секрети приготування холодцю

  1. Найсмачніший холодець з кількох видів м’яса, наприклад, свинини і курятини. Для застигання треба обов’язково додавати ратиці, рульку, вуха. Перед варінням треба все замочити на ніч у холодній воді, а потім ретельно пошкребти ножем.
  2. Варити холодець треба у великій каструлі, але у мінімальній кількості води: вона має обов’язково покривати м’ясо. Води можна налити на 2-3 пальці вище рівня м’яса, але не більше. Щоб під час варіння вона сильно не википіла, бо доливати воду не можна – холодець буде мутний.
  3. У холодну воду до м’яса покласти цілу цибулину і морквину.
  4. Під час закипання зняти всю піну, щоб бульйон не був мутний.
  5. Солити холодець потрібно за 30 хв до кінця варіння (сіль призупиняє процес желювання, тому спішити не варто). Солі треба давати дещо більше, ніж зазвичай. Після охолодження він буде менш солоний. Варто також додати чайну ложку цукру – це натуральний підсилювач смаку.
  6. Варити холодець треба на мінімальному вогні (щоб у жодному разі не кипів, а млів), не менше 4 годин.
  7. Багато спецій додавати не варто, тільки наприкінці варіння дати лавровий листок, перець горошком.
  8. Наприкінці варіння вичавити у бульйон часник, накрити кришкою, дати настоятися.
  9. Зібрати з бульйону весь жир, дістати м’ясо, вибрати всі кісточки, порізати.
  10. Розкласти м’ясо у тарілки, залити бульйоном, обов’язково проціджуючи його через сито.

Спробуйте приготувати кольоровий холодець

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook