Для бананового прошарку потрібно: 5 бананів, 200 мл вершків (від 30%), 1 ст. ложка лимонного соку, 5 г желатину, 20 мл води, ваніль.
Желатин залити водою. 2 або 3 банани змолоти блендером з 50 мл вершків. Решту вершків збити до пишності. Решту бананів порізати шматочками, збризнути лимонним соком.
Змішати вершки, підігрітий желатин і бананове пюре. Додати порізані банани. Перекласти у форму, охолодити до застигання, щоб можна було перекласти на торт. Можна і заморозити і класти на крем прямо замороженим – не попливе і не зіпсується.
Виходить дуже смачний прошарок для торта! Можна його поєднувати і з білими бісквітами, і з шоколадними коржами.
- Словник кондитера. Як називаються начинки у мусових тортах
- Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат”, малиновим та смородиновим компоте
Post Views: 52