Будь ласка, зробіть паузу на дві хвилини і прочитайте!

Кардіологи кажуть, що кожен, хто надішле цю інформацію десяти людям, врятує як мінімум одне життя.

Уявіть що зараз 19.30 і ви повертаєтеся додому після важкого робочого дня. Йдете одні, дуже втомлені і засмучені. І раптом відчуваєте сильний біль у грудях, який починає віддавати в руку і підніматися до щелепи. А до найближчої лікарні п’ять кілометрів. Ви знаєте, як надавати першу медичну допомогу і робити непрямий масаж серця, але вчитель, який проводив курс, не сказав вам, як зробити його собі самому.

Як же вижити при серцевому нападі, коли поряд нема нікого? Перед тим як знепритомніти, у людини є близько 10 секунд. Потім серце починає битися нерівномірно і людина відчуває, що зараз втратить свідомість.

У такій ситуації можна допомогти собі багаторазовим і дуже енергійним кашлем. Перед кожним кашлем потрібно зробити глибокий вдих. Кашель повинен бути глибоким і тривалим, як при відхаркуванні мокротиння з глибини легенів. Вдих і кашель повинні повторюватися приблизно кожні 2 секунди без перерв поки не приїде допомога або поки не відчуєте, що серце знову почало битися нормально.

Глибокі вдихи постачають кисень до легень, а кашель стискає серце і підтримує циркуляцію крові. Тиск на серце так само допомагає йому відновити нормальний ритм. Таким чином, жертви серцевого нападу можуть дістатися до лікарні.

Розкажіть про це якомога більшій кількості людей. Це може врятувати їхнє життя!!!

Кардіологи кажуть, що кожен, хто надішле цю інформацію десяти людям, врятує як мінімум одне життя.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook