Які “корисні” звички насправді шкідливі?

Ви помічали, що деякі, здавалося б, хороші звички, насправді погано впливають на вас?

Є багато речей, яких ми навчаємо своїх дітей робити і перетворюємо їх у звички, тому що нас вчили цьому, коли ми були дітьми. Ми думаємо, що передаємо своїм дітям корисні звички, кажучи їм пити молоко, сидіти прямо, чистити зуби після кожного прийому їжі тощо.

Але чи знали ви, що багато з цих звичок насправді шкідливі і завдають більше шкоди нашим дітям, ніж допомагають їм?

1. Сидіти з прямою спиною

Багато мам часто кажуть своїм дітям: «Сідайте прямо!» щоразу, коли дитина навчається або їсть. Але виявляється, сидіти вертикально на стільці — це не найкраща ідея.

Згідно з дослідженнями, сидіти під кутом 90 ° погано, оскільки це занадто сильно тисне на наш хребет. Коли ми сидимо під кутом 90 °, наш хребет знаходиться прямо в одній лінії. Це означає, що вся гравітаційна сила, що застосовується до нашого хребта, знаходиться лише в одній точці, на нижній частині спини. Вчені кажуть, що найкращий кут для сидіння — це кут 135 °, що дозволяє гравітаційним силам однаково впливати на наш хребет.

2. Носити наплічник, нехтуючи сумками

Ви, напевно, чули, що коли ви носите рюкзак на спині, це краще, ніж сумка, що висить на одному з ваших плечей. Але, як виявляється, все не так просто. Для того, щоб справді переконатися, що рюкзак не завдає шкоди вашій спині, він повинен мати ортопедичну спинку і бути принаймні на 5 сантиметрів вище талії. В іншому випадку носити рюкзак насправді шкідливо. Неправильне носіння рюкзака може спричинити біль у спині, а також розвинути сколіоз та кіфоз у школярів.

3. Часто користуватися антибактеріальним гелем для рук

Використання гелю для рук насправді робить захисні механізми нашого тіла та шкіри слабшими. Це може бути однією з причин того, чому імунна система ослаблена. Триклозан — речовина, що міститься в гелях для дезінфекції рук, підвищує стійкість бактерій до антибіотиків і може бути фактором, що сприяє зростанню «вірусів».

Крім того, ці гелі не тільки вбивають шкідливі бактерії — вони також вбивають «все», незалежно від хороших чи поганих бактерій, тому захисний механізм людини стає слабшим. Бували випадки, коли ці продукти негативно впливали на дітей одразу: приводячи до подразнення шкіри та отруєння. Тож по можливості використовуйте мило та чисту воду для миття рук.

4. Чистити зуби після кожного прийому їжі та користуватися ополіскувачем

Чистити зуби після кожного прийому їжі не так добре, як можна подумати. Тому що якщо ви використовуєте зубну пасту занадто часто, це порушує кислотний баланс у роті та руйнує емаль зубів. Вважається, що слина відіграє природну роль в очищенні та сприяє кислотному балансу в роті.

Те саме відбувається при використанні ополіскувача для рота. Він негативно впливає на слизову оболонку рота, особливо у дітей. Що ви повинні зробити, так це навчити дитину користуватися зубною ниткою, яка забезпечить чистоту рота дитини та освіжить її подих.

5. Пити молоко

Дитинство і молоко йдуть рука об руку. Скільки разів вам у дитинстві хтось казав пити молоко? Навіть будучи дорослими ми вважаємо молоко корисним, оскільки воно містить все, що потрібно людському організму, щоб рости та зміцнюватися.

Однак дослідження показують прямо протилежне цьому. Казеїн, який міститься в молоці, підвищує кислотність у шлунку, і для того, щоб зменшити її, організм повинен шукати мінерали, зокрема кальцій. І якщо у вас не вистачає кальцію, у вас є ризик розвитку остеопорозу. Деякі дослідження навіть вказують на те, що казеїн може бути канцерогенним.

6. Завантажувати себе “правильними” заняттями і не байдикувати

Більшість людей завжди заохочують одне одного бути зайнятими, вивчати нові речі, не сидіти склавши руки. На думку експертів, це правда, що регулярна участь у заходах допоможе дітям розвиватися, зробить їх сильнішими. Однак якщо графік дитини занадто щільний, це може призвести до хронічного стресу.

Цей стрес викликає гормональні зміни, які призводять до слабкої імунної системи, проблем з травленням. Байдики не є поганими, це необхідний стан для правильного розвитку дитячої психології.

7. Коротко стригти нігті

Вважається, що стригти нігті коротко — це питання гігієни. Однак експерти кажуть, що це збільшує ризик потрапляння інфекції в область під нігтем.

Крім того, якщо ніготь занадто короткий, кінчики пальців збільшаться, і ніготь може знову врости в шкіру. Тому кожного разу, коли ви стрижете нігті, особливо дітям, залишайте маленький білий півмісяць.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook