Медівник на чаї
Об’єм склянки – 250 мл. Тісто: 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. міцного чаю (з двох пакетиків), 1 скл. олії, 1 скл. меду (може бути штучний), 3 скл. борошна, 2 ч. ложки соди, 2 ч. ложки приправи для пряників (кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир).
Крем: 3 скл. молока, 8 ст. ложок манної крупи, 1/4 скл. цукру, 200 г м’якого масла. А також: 100 г чорного шоколаду, 50 мл жирних вершків, банка сливового варення, кокосова стружка.
Тісто. Збити яйця з цукром до легкого і пишного стану, одночасно перемішуючи, влити чай, олію та мед. Всипати в масу борошно, соду і приправу для пряників, змішати, поки інгредієнти не з’єднаються (маса буде дуже рідкою, вона повинна такою бути). Розділити масу на 3 частини і випікати кожну з них окремо на деко, застеленому папером для випікання, протягом 15 хв у духовці, розігрітій до 180 С (я пекла одним коржем десь 1-1 год 15 хв і перевіряла паличкою на сухість. Після випікання залишити охолоджуватися.
Крем: 2 скл. молока закип’ятити з цукром, а манку залити залишком молока, перемішати і вилити в кипляче молоко. Варити близько 5 хв, часто помішуючи, щоб манка не пригоріла. Відставити для охолодження. Розтерти масло в пух і, весь час збиваючи, додавати по одній столовій ложці холодної манної каші. Коржі перемащувати сливовим варенням і кремом.
Шоколад розтопити, а коли шоколад почне танути, влити вершки, зняти з вогню і перемішувати до повного поєднання інгредієнтів. Змастити зверху торт, посипати кокосовою стружкою.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37