Шашлик на сковороді
1,5-2 кг свинини (хто яку любить частину м’яса і використовує на шашлик), 200 мл сухого червоного вина, 4 цибулини, 5 зубців часнику, жир для смаження (краще смалець), спеції (коріандр, гірчиця зернами, перець червоний болгарський пелюстками), сіль, перець.
М’ясо попередньо замаринувати в спеціях і солі, відправити на пару годин в холодне місце (краще на ніч). У глибокій сковороді добре розігріти жир. Свинину, нарізану великими шматками, обсмажити до золотистої скоринки. Додати цибулю, нарізану грубо. Продовжувати смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорою і злегка зарум’яниться.
Часник нарізати ножем, додати до м’яса. Накрити все кришкою. Зменшити температуру на мінімум. Ніякої рідини не додавайте – її там буде цілком достатньо для готування м’яса. Тушити до того моменту, поки м’ясо не стане м’яким. А воно стане таким десь хвилин через сорок. Далі налити до свинини вино. Збільшити температуру і при відкритій кришці вино має википіти майже повністю. М’ясо подавати з овочами або з чим зазвичай подаєте шашлик.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30