Пиріг-коса із сирного тіста з горіхами і сухофруктами

Хочу поділитися рецептом пирога або рулету до чаю. Він дуже легко та швидко готується, ще й виходить смачно!

Пиріг-коса з горіхами і сухофруктами

Тісто: 150 г сиру кисломолочного, 1 яйце, 70 г цукру, 200 г борошна, 40 г олії, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка ваніліну. Начинка: 70 г будь-якого густого варення чи джему (може піти більше, у мене яблучне повидло), 50-100 г родзинок (запарити і обсушити), можна будь-які сухофрукти та горіхи.
Цукор, яйце, ванілін, олію, сир змішати і збивати блендером до однорідності. В борошно додати розпушувач і додати до сирної маси частинами, вимішуючи ложкою. Коли ложкою стане важко мішати, замісити тісто руками. Тісто має вийти м’яке, еластичне і не липнути до рук.
Підсипати стіл борошном та розкотити тісто в прямокутний пласт, товщиною десь 3 мм. Змастити пласт джемом, повидлом чи варенням густим, посипати родзинками чи іншими сухофруктами, можна ще горіхами. У мене асорті з горіхів та фруктів, попередньо його посікла.
Скрутити рулет, защипнути краї і покласти на стіл швом вниз. Розрізати вздовж, не дорізаючи до кінця. Вивернути трохи назовні, щоб начинка була вгорі, і скрутити у формі косички (спіралькою). Акуратно перенести у форму (форма 10Х23). Щоб була хрустка скоринка, зверху помазати розтопленим маслом та посипати цукром. Пекти 40-45 хв при 170 ОС. Орієнтуєтесь по своїй духовці.
Рецепт і фото Лілії Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook