Швидкі чанахи. Ну, дуже смачно!

Чесно кажучи, не знаю, як назвати цю страву, бо то така собі імпровізація Але, ну дуже смачна імпровізація. Найбільше схоже на чанахи. Подавати з зеленню і з вичавленим зубчиком часнику. Ароматно, смачно, швидко!

Швидкі чанахи

На 3 л баняк: 600 г м‘яса (курка/свинина/яловичина), 1 цибуля, 8 картоплин, 1 б. квасолі в томатному соусі, 3 ст. ложки оливкової олії, спеції: сіль, перець, до м‘яса, карі, паприка – за смаком, часник, зелень – за бажанням.
М‘ясо (у мене куряче філе) помити, обсушити паперовим рушником і порізати грубими шматочками. Розігріти в баняку олію, кинути м‘ясо і підсмажити, час від часу помішуючи. Цибулю порізати тонкими смужками. Коли з м‘яса випарується повністю рідина і воно почне по-троху рум‘яніти, додати цибулю і підсмажити все разом на середньому вогні помішуюючи до м‘якості цибулі. Додати спеції, перемішати. Якщо ви використовуєте свинину, або яловичину, на цьому етапі заливаєте окропом так, щоб покривало м‘ясо і готуєте помішуючи і за потреби доливаючи окріп до готовності м‘яса. Якщо використовуєте курятину, як я, то до м‘яса з цибулею додаєте порізану грубими шматочками картоплю, перемішуєте і заливаєте окропом до позначки 3 л. (якщо любите більш густе, доливаєте менше води). Як закипить, збираєте піну, накриваєте кришкою і готуєте на мінімальному вогні до готовності картоплі (у мене пішло 30 хв.). Після цього викладаєте квасолю в томаті, досолюєте за потреби, доводите до кипіння, готуєте 2-3 хв. і вимикаєте.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook