“Принцеса на горошині”
- Форма 20Х35 см, мірна склянка – 250 мл. Тісто: 6 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру – збити. 3 скл. борошна, 1,5 ст. ложки розпушувача, 250 г масла – перетерти в крихту. Яєчну масу додати до крихти і замісити тісто. Розділити на 4 частини: 2 – в холодильник, 2 – в морозилку.
- Білкова маса: 3 білки, 0,5 скл. цукру – збити до стійких піків. Додати 1 п. киселю червоного ( 150 г в брикеті або 40 г сухого в пачці) – збити.
- Додатково (для коржів): 4-6 яблук (середніх) бажано кислих, 4-6 ч. ложок сухого маку, манка і кориця (посипати за бажанням, я не давала).
- Крем можна дати на ваш смак (заварний, зі згущеним молоком, крем пломбір). У мене масляний крем зі згущеним молоком: 350-400 г масла, 1 б. сирого згущеного молока. Додатково (в крем): 2 банани, лимонний сік.
Форму застелити пергаментом. Розкотити 1 частину тіста з холодильника, перенести в форму, розправити і зробити невеликі бортики. Посипати манкою і корицею (не давала). На тісто викласти половину яблук, нарізаних слайсами. Посипати сухим маком. Зверху викласти білкову масу. Затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 °С 30-40хв, орієнтуючись на свою духовку. Таких спекти 2 коржі.
Для крему збити масло, по ложці додаючи згущене молоко. Банани потерти на дрібній терці і покропити лимонним соком.
Зібрати торт: корж, 1/2 крему, банани, 1/2 крему, перевернутий корж.
Рецепт і фото Луць Іванни
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 74