М’ясний хлібець – чудова альтернатива ковбасі. По-перше, тут натуральне м’ясо, по-друге, домашнього приготування, а по-третє, на тарілці має ефектний вигляд. І всі одразу: “Вау, хто готував цю смакоту?” А ви такі: “Я!”.
Радимо неодмінно приготувати м’ясний хлібець на святковий стіл або просто для рідних, щоб потішити їх смачненьким. До вашої уваги перевірений рецепт м’ясного хлібця від досвідченої господині.
М’ясний хлібець
- 1 кг фаршу (я перемелюю м’ясо), 1 велика цибулина, 1 цибулина для смаження, 1 невелика морквина для смаження, 3 яйця, 2 ст.ложки сухарів, 1 ч. ложка цукру, сіль, перець до смаку. 6 яєць відварити + 1 яйце, щоб змастити, 2 ст. ложки олії. Виходить 2 хлібці.
До м’яса додати натерту сиру цибулю, обсмажену цибулю,двічі перемелену моркву, 2 збовтані яйця, сухарі і спеції. 10 хв вибивати руками і покласти в холодильник на ніч. Далі додати третє яйце, збовтавши, і вибити ще кілька хвилин. На харчовій плівці викласти фарш подовгуватою поласкою, всередину поставити в рядок зварені почищені яйця і загорнути. Перекласти на деко, зняти харчову плівку і змастити яйцем. Випікати при 200 °С 1 год. Через пів години кожен хлібець за допомогою пензля змастити ще додатково олією, щоб скоринка була хрумкіша.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Спробуйте також приготувати:
-
М’ясний хлібець “Заєць”. Традиційна м’ясна страва до великоднього столу
-
Простіше, але смачніше, ніж котлети! 4 незвичайні страви з м’ясного фаршу
Post Views: 29