Чим замінити яйця у тісті
Основне завдання яєць у тісті – поєднати інгредієнти. У такому разі одне яйце у випічці можна замінити на один з продуктів із цього переліку:
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю і 2 ст. ложки води, перемішати до однорідності.
- 2 ст. ложки картопляного крохмалю.
- 2 ст. ложки вівсяних пластівців і 2 ст. ложки води (розмочити перед тим, як додавати в тісто) – підходить для млинців.
- 3 ст. ложки майонезу. Врахуйте, що в складі майонезу, окрім пісного, є яйця. Тому не підходить для тих, хто дотримується посту.
Чим замінити яйця у бісквітах і брауні
Якщо яйця – основа бісквіту або брауні, то їх повноцінно не замінити нічим. Але якщо у рецепті 1-2 яйця, можна використати замінник. Яйця надають бісквітам і брауні вологості і пишності. Це завдання можуть виконати такі інгредієнти:
- 0,5 стиглого банана (зробити пюре),
- 3 ст. ложки яблучного, грушевого, персикового, сливового або гарбузового пюре.
- 50 г м’якого тофу (подрібнити блендером).
- 0,5 стиглого банана і 0,25 ч. ложки розпушувача.
- 1 ч. ложка соди та 1 ст. ложка оцту.
Чим замінити яйця у сирниках
Якщо сир не дуже сухий, сирники можна приготувати і без яєць. Якщо сир сухий, замість одного яйця можна додати:
- 1 ст. ложку картопляного крохмалю, 1 ст. ложку сметани та 1 ст. ложку води.
- 0,5 подрібненого стиглого банана.
- 2 ст. ложки манної крупи.
Чим замінити яйця для змазування тіста
Перед тим як поставити пироги в духовку, їх найчастіше змащують збитим яйцем. Тоді вони мають апетитну рум’яну скоринку. Якщо ж у вас закінчилися яйця, випічку можна змастити одним із цих продуктів. До речі, якщо додати дрібку куркуми, випічка матиме гарний жовтуватий колір, або цукор 1:1 або 1:2.
- теплою водою;
- сметаною;
- розтопленим маслом;
- молоком;
- олією;
- міцним чорним чаєм.
Замість яєць – аквафаба. Що це і як приготувати