“Горішки”
200 г масла, 360 г борошна, 65 г крохмалю кукурудзяного, 3 жовкти, 100 г цукру, ванільний цукор.
Жовтки з цукром і ваніллю змішати, додати м’яке масло. В окремий посуд просіяти борошно і додати крохмаль. В суху суміш додати цукрово-жовтково-масляну суміш. Швидко вимісити тісто! (пісочне тісто не любить тепла). Поставити тісто у холодильник на 30 хв. Розділити тісто на 4 частини (для того, щоб з однією працювати, а інші тримати в холодильнику, щоб тісто не нагрівалось). З кульки відривати шматочки по 6-7 г, скочувати у кульки і випікати на плиті у розігрітій горішниці 5 хв з обох сторін на середньому вогні. Уважно стежити за рум’яністю горішка.
Начинка: 300 г вареного згущеного молока, 100 г масла, 100-150 г улюблених смажених горішків (подрібнити), шоколадні вафлі та крихке шоколадне печиво (подрібнити у крихту).
Усі інгредієнти для крему з’ єднати. Кількістю вафель та печива врегулювати щільність і густоту крему. Наповнити охолодженні половинки і з’ єднати їх. Посипати пудрою і насолоджуватись!
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 40