Незвичайні та смачні марокканські млинці з пінного тіста з медовим соусом

Марокканські млинці дуже незвичайні на вигляд: на їхній поверхні тисячі дірочок, тому так зручно їх поливати соусом, медом або варенням. До речі, смакують вони як із солодкими, так і з солоними начинками. Тісто для млинців готується з елементарних продуктів: борошна, манки і води. Але технологія приготування особлива.

Незвичайні та смачні марокканські млинці з пінного тіста

2 ст. ложки манної крупи, 300 г борошна, 700 мл теплої води (400-450 мл), 1 ч. ложка цукру, 7 г сухих дріжджів, дрібка солі, 0,5 ч. ложки розпушувача. Для соусу: 70 г масла, 6 ст. ложок меду.

Усе змішати. Збивати масу 1-2 хв міксером або віничком до утворення рідкуватого тіста, потім накрити його і залишити на 20 хв, щоб тісто виросло приблизно у 2 рази. Смажити млинці на холодній або ледь теплій сковороді (краще на тонкій для млинців, з протипригарним покриттям) без олії або на змастити її пензликом. Тісто лити в центр (1 черпак) і не розподіляти по сковороді (як це зазвичай робимо з налисниками), інакше млинці не будуть з бульбашками. Смажити на середньому вогні і тільки з одного боку. Коли верхній бік млинця перестане бути липким і підсохне, знімати його зі сковороди. Тоді сковороду треба охолодити (дном підставити під потік холодної води на 2-3 с або вмочити в миску з холодною водою). Коли охолоне, наливати тісто для наступного млинця. Подавати із соусом. Для соусу розтопити мед з маслом на водяній бані.

Спробуйте також приготувати:

Млинці, що здивують: ажурні, арабські, шоколадні й у вигляді торта

 

Приготуйте млинці „Сюзетт” і відчуйте себе в Парижі…

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook