Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!

Такі смачні сирники, як у Львові, не готують, мабуть, ніде! Один рецепт львівського сирника з яблуками мені дала подруга. Він неперевершений!

Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова

Форма 30Х40 см. Тісто: 600 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 250 г маргарину або масла, 2 яйця, 100 г цукру, 120 г сметани. Яблучна маса: 1,5-2 кг яблук, 170 г цукру, 30 мл соку лимона (1 лимон), 2 п. киселю (по 40г) апельсинового  або лимонного. Сирна маса: 1,5 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. ванільного пудингу по 40 г (можна замінити на 80 г крохмалю).

До борошна додати розпушувач і розтерти у крихту з маргарином. Додати цукор, сметану, яйця і замісити тісто. Розділити на 2 частини ( більшу і меншу) і поставити в холодильник на 2 год.

Почистити яблука і порізати їх пластинками. Додати цукор, сік лимона, перемішати та тушкувати на вогні, щоб яблука стали м’якими. В кінці додати наш кисіль, вимкнути вогонь та ретельно перемішати. Накрити та залишити остигати.

Сир добре збити блендером, додати яйця, цукор, ванільний цукор та цедру з 1 лимона. Вимішати, додати пудинг і розмішати міксером до однорідної маси. Сирна маса має вийти легка, кремоподібна, не дуже густа.

Розкотити більшу частину тіста на пергаменті, підсипавши борошном. Перенести у форму, сформувавши бортики десь 3 см. На тісто викласти ще теплу яблучну масу, тоді рівномірно ложкою викласти сирну масу, розрівняти. Тоді шматочками порвати другу частину тіста та викласти на сир. Пекти 1 год при температурі 180 ОС. Дати остигнути у формі. Можна посипати цукровою пудрою або корицею.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, harchi.info

Джерело

Спробуйте також приготувати:

Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку

 

Польський полуничний сирник “Літня смакота”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook