Смугастик
СЕКРЕТ ПРИГОТУВАННЯ: 4 яйця збити на водяній бані, додати 120 г цукру і дрібку солі. Коли маса збільшиться уп’ятеро, зняти з вогню і збивати ще 5 хв до гладкої щільної консистенції, розділити на дві частини. В одну додати 0,5 скл. просіяного борошна і 0,5 ч. ложки порошку для печива, акуратно перемішати ложкою. У другу – по 0,25 скл. борошна і какао, 0,5 ч. ложки порошку для печива, перемішати. Перекласти тісто у торбинки, надрізати кутики. Можна викладати ложкою. Вирізати пекарський папір, намалювати на ньому по діагоналі смужки на відстані 1,5–2 см. Перевернути малюнком донизу, покласти на деко, змастити олією. Викласти спочатку смужки коричневого тіста на лінії (через одну), а потім між ними смужки білого. Випікати 10–12 хв за середньої температури. Щойно бісквіт стане пружним, виймати. Згорнути разом з папером. Коли охолоне, розгорнути, зняти папір, просочити, помастити.
Квіткова галявина, машинки, ромби
СЕКРЕТ ПРИГОТУВАННЯ: від готового тіста відділити три невеличкі частини: одну залишити білою, у другу додати зелений барвник, а в третю – червоний або рожевий. Покласти в окремі торбинки, надрізати кутики. Можна викладати ложкою. На пергаменті намалювати квіти і листочки, перевернути малюнком донизу, покласти на деко, змастити олією. Намалювати білим тістом серединки квіточок, а зеленим – листочки. Запекти у гарячій духовці (200 °С) 2 хв. Дістати, намалювати квіточки, знову запекти 2 хв. Ложкою викласти на все деко (покриваючи візерунки) решту білого тіста, розрівняти, пекти до готовності (18–20 хв). Готовий бісквіт перекласти на рушник, зняти пергамент. Просочити, охолодити, перемастити, згорнути за допомогою рушника.
Так само можна намалювати на бісквіті машинки, ромби, цятки і будь-які візерунки.