12 способів допомогти дитині з математикою

Математика — наука «не для всіх». Ви вважаєте саме так? Опустили руки і вирішили, що «не дано»? Рано зневірилися! Є способи навчити дитину математики швидко і легко. В будь-якому віці. Ділимося спостереженнями і секретами.

Рахуйте за допомогою цукерок

З великим ентузіазмом дитина перерахує те, що їй подобається. Тому всім відомі завдання з цукерками діють, як магніт.

Смішні прищепки

Цікаве застосування знайдеться прищепкам. Така гра допоможе молодшим дошкільнятам швидше навчитися рахувати. Подібні ігри допомагають розвивати дрібну моторику, логіку і просторове мислення.

Математика та зефір

Покажіть дитині, як цікаво рахувати все, що його оточує: сьогодні у нас на підрахунку буде смачний зефір! Якщо ви спритні та ініціативні, то зможете на ходу придумати невеликі математичні задачки на додавання і віднімання.

Рахуємо за допомогою музики

Без сумніву хороша ідея для тих, хто вміє не нервуватися і послухати трішки какофонії в ім’я арифметики. Просто кожній клавіші присвойте цифру і попросіть вашу дитину скласти, наприклад, цифру 5.

Вирощуємо власний сад

На допомогу можуть прийти всі підручні засоби: помпони, гудзики, копійки. На новорічні свята можна навчитися рахувати за допомогою ялинки!

Більше або менше?

Зі шкільних років ми всі добре памятаємо гру в «більше / менше»? На допомогу нам може прийти смішний зелений крокодил.

Правильно одягнути сніговика

Для підготовки цієї гри потрібно трішки помучитися, але вона цього вартує. Дитина повинна змінювати капелюшки в залежності від того, скільки на животу у сніговика помпонів.

Вчимо дроби

У пригоді для вивчення дробів стане — яблуко! Воно найкраще поділиться на четвертинки і допоможе дитині швидко у всьому розібратися!

Дроби та годинник

Ще один незмінний варіант для тих, хто хоче закріпити свої знання. На годиннику досить зручно докладно пояснити дитині дроби, а на їхньому фоні поняття «чверть години» і «пів на третю» дадуться набагато легше.

Стрибай та вивчай

Якщо квартира, в якій ви проживаєте, дозволяє наклеїти на підлогу великі цифри, тоді — це ще один спосіб познайомитися з цифрами. Ви навіть не помітите, як ваш коридор перетвориться в арену для юного стрибуна. Для дітей, які вже мають кращі навики у підрахунках, можна ускладнити завдання, складаючи арифметичні приклади, відповіддю на які буде не слово, а кількість підскакувань. Вам точно буде весело!

Ще одна гра з годинником

Сконструюйте такий годинник для вашої дитини. Він допоможе їй розібратися з правильним визначенням часу, а відігнувши папірець, завжди можна підглянути, а заодно й перевірити свої знання.

Рахуємо за допомогою стаканчиків

Вам знадобиться 5 стаканчиків. По краях трьох з них напишіть цифри починаючи з 0 до 9. На двох інших — знаки: додавання, віднімання, ділення, множення і рівність. З’єднайте їх та додавайте поступово нові стаканчики, щоб скласти з них приклади.

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook