Багато європейських країн мають традицію завершувати трапезу міцним напоєм – дигестивом. У Франції для цього обирають коньяк або арманьяк, у Португалії – портвейн, а італійці надають перевагу граппі й лимончелло. І якщо в Європі їжу давно гармонійно поєднують із помірним споживанням якісного алкоголю, в Україні ця культура поки тільки починає набирати обертів.
Що таке дигестив?
Дигестив – напій, що подають після їжі або до десерту. Вважається, що він очищає смакові рецептори та покращує процес травлення. Найкращий час для дигестиву визначити дуже легко – він збігається з часом подачі десерту. До речі, дигестив – зручний спосіб натякнути на завершення обіду або вечері.
Як обрати правильний дигестив?
Дигестив – гостинний спосіб завершити трапезу. При виборі напою важливо пам’ятати, що він має бути смачним, міцним та ароматним. А щоб полегшити процес вибору, дотримуйтеся кількох простих правил:
1.Обирайте напій, що має багатий і насичений смак.
2. Зверніть увагу на колір: дигестив має більш насичений і темний колір, ніж аперитив.
3.Не забувайте про меню: напій має поєднуватися зі стравами, які подавали під час трапези, або ж бути альтернативою десерту.
Post Views: 30