Соус зі слив
- 2 кг слив, 2 великих головки часнику (я додаю 4), 3 шт. гіркого перцю (не любите госте – 0,5 перця, а я люблю дуже гостре, то додаю 5-6 шт.), 2 ст. ложки солі, 16 ст. ложок цукру, 25 г. приправи карі. Можна додавати хмелі-сунелі, коріандр, італійські трави.
Зі сливок видалити кістки, перемолоти і варити 15 хв. Часник подрібнити і додати до сливок, а також усі спеції і варити ще 10 хв. Тоді перемолоти блендером, довести до кипіння і розлити у баночки (200 мл). Стерилізувати 15 хв. Можна не стерилізувати, а проварити ще 10 хв і розлити у стерильні банки.
Рецепт Альони Заборовської
Спробуйте також приготувати інші соуси зі слив за перевіреними рецептами від господинь:
- Соус “Сацебелі”. Готую щороку подвійну порцію – і все з’їдаємо!
- Соус зі слив до м’яса. Смачніше за будь-який кетчуп!
Post Views: 133