Соус “Сацебелі”
5 кг помідорів, 10 шт. болгарського перцю, 3 цибулини – усе змолоти, варити 30 хв. Зцідити 0,5 л соку, відставити. У каструлю додати: 0,5 ч. ложки меленої гвоздики, о,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/4 ст. ложки чорного перцю, 1/5 ст. ложки червоного перцю, 15 г приправи хмелі-сунелі, 150 г часнику (видушеного), 2 пучки петрушки (порізати), 250 г оцту, 450 г цукру, 2,5 ст. ложки солі. Варити 1 год під кришкою. До соку (який відцідили напочатку) додати 3 ст. ложки крохмалю, розмішати, влити тонкою цівкою у соус, помішуючи його. Варити ще 10 хв, розлити у стерильні банки, закрутити.
Рецепт Любові Данилюк
Спробуйте також приготувати:
Мій кетчуп – просто супер! Дуже смачний, бо додаю секретний інгредієнт
Post Views: 75