Пиріг “Спанакопіта”
400 г тіста філо, 1 кг шпинату, 250 г фети, 3 яйця, 2 цибулини, петрушка, кріп – по 1 пучку, 1 ч. ложка солі, перець, 4 ст. ложки оливкової олії.
В глибокій сковорідці на розігрітій олії підсмажити до легкого зарум‘янення дрібно порізану цибулю на невеликому вогні, витягнути. Покласти в цю сковорідку помитий, порізаний шпинат, тушкувати на середньому вогні, поки шпинат не зменшиться в об‘ємі і не пустить сік. Відтиснути шпинат від вологи, покласти до цибулі, дати вистигнути. Змішати яйця, розкришену фету, спеції, кріп і петрушку, вилити до шпинату і перемішати до однорідності. Начинка готова.
Масло розтопити. Тісто філо розморозити по інструкції. Тісто розморожується досить швидко, важливо не перетримати його, бо воно стає дуже крихким. Форму (кругла з дірочкою, для кекса) змастити розтопленим маслом, посипати кунжутом. Викладати тісто у форму, змащуючи кожен лист розтопленим маслом, краї при цьому мають звисати з бортиків форми. Викласти начинку і краями накрити зверху. Запікати в попередньо розігрітій духовці при t160, десь 45-50 хв. до золотисто-коричневого кольору (орієнтуйтуватись на свою духовку).
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Post Views: 40