“Тещин язик” – найсмачніша консервована закуска з кабачків

Це одна з моїх улюблених закруток з кабачків! Баночку відкрив - і взимку смачна закуска готова! Навіть на святковий стіл не соромно поставити.

“Тещин язик” із кабачків

3 кг кабачків, 2 ст. ложки солі, 200 г цукру, 150 г олії, 100 г оцту, 3 головки часнику, зелень, 300 г кетчупу чилі (можна не давати), 0,5 л томатного соусу типу “Краснодарський”. Можна додати терту моркву і 0,5 кг перцю. 

Кабачки порізати язичками або кубиками, додати сіль цукор, соус. Перемішати, залишити на 15-30 хв. Потім варити 40 хв після закипання на малому вогні. За 4 хв до кінця варіння додати вичавлений часник, зелень, оцет. За бажанням додати 1 стручок перцю гострого (я додавала сухий, різала тоненькою соломкою) Розкласти у стерильні банки, закрутити і укутати на ніч.

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook