Найсмачніші баклажани – в маринаді з часником і медом

Такі баклажани можна їсти через 3-5 днів. Але черекати так довго неможливо: вони дуже смачні. Тому можете знімати пробу вже наступнСпробуйте приготувати - і цей рецепт у вас приживеться!

Найсмачніші баклажани

5 великих або 7 середніх баклажанів, 10 зубців часнику. Маринад: 0,5 л води, 80 мл оцту (9%), 5 лаврових листків, 8 горошин чорного перцю, 4 горошини духмяного перцю, 4 бутони гвоздики, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка з чубком меду, 1 ст. ложка олії.

Змішати все для маринаду, довести до кипіння, охолодити. Часник порізати пластинками. Баклажани почистити від шкірки і порізати пластинами завтовшки 8-10 мм, посолити, залишити на 20 хв. Злити сік, віджати злегка, посмажити з двох боків до готовності, дати охолонути. Складати у контейнер баклажани, пересипаючи часником і заливаючи маринадом. Поставити на мінімум на 1 добу в холодильник. Найсмачнішими вони стають через 3-5 днів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook