Прохолодний літній торт без випічки
Форма 26 см. 1 л питного фруктового йогурту, 0,5 кг сиру домашнього, цукрова пудра, 25 г желатину, 3 п. желе різних кольорів, 1-2 скл. ягід на ваш смак, 1,5 п. печива “До кави”, 200 г масла.
Основа. Розім’яти печиво до крихти, додати м’яке масло і замісити основу. Дно тортівниці застелити пергаментом і викласти на дно основу. Поставити в холодильник або морозильну камеру.
Желе. Приготувати за рецептом, що на упаковці, тільки дати менше води (замість 500 мл даю 350 мл). Два кольори розлити в контейнери, зачекати, коли охолоне, поставити в холодильник до застигання або в морозильну камеру (тільки пильнуйте, щоб не замерз). Червоне желе залишити для поверхні.
Начинка. Замочити желатин в холодній воді (200 мл) до набухання.Сир, йогурт збити блендером до однорідної маси, додати цукрову пудру за смаком (не забудьте, що йогурт також солодкий). Желатин після набухання розігріти на паровій бані до однорідності, теплим додати до начинки і все ретельно збити блендером.
Дістати желе (в мене було жовте і зелене), нарізати кубиками (давала лише пів порції, решта синок з’їв) і вимішати з начинкою. Вилити на основу і поставити в морозилку, щоб прихопило верх (приблизно 10 хв). Дістати, зверху викласти ягоди (в мене була малина), залити червоним желе, поставити у холодильник на ніч.
Рецепт і фото Руслани Аксьонової
Читайте також: