Що може бути смачніше за ароматний соковитий шашлик, посмажений на природі? А щоб ця страва вдалася, треба знати деякі секрети.
- М’ясо для шашликів ріжуть по-різному, але у жодному разі не дрібно! Шматки мають бути важкими, рівненькими й однаковими.
- Зовсім молоденьке м’ясо (поросяти, ягняти) не маринують, хіба що натирають натертою цибулею і чорним перцем за годину-півтори до приготування. Загалом цибулі ніколи не шкодуйте, вона – найкращий маринад!
- М’ясу зрілому потрібне кисле середовище – кислота розм’якшує волокна і служить легким консервантом. Справжні майстри для цього обирають не оцет, а біле сухе вино, лимонний сік, кефір або гранатовий сік.
- Гарантований спосіб зіпсувати шашлик – додати до нього сіль. Під впливом солі м’ясо стає жорстким, оскільки починає випускати сік раніше, ніж треба. Не робіть цього! Посолити шашлик можна в тарілці або безпосередньо перед смаженням.
- Як правило, дітям важко пояснити, що шашлик смажиться мінімум півгодини. Тому захопіть з собою сосиски або сало, які можна швидко запекти на вогні. Ще простіше посмажити грінки, треба лишень на скибки хліба капнути олії або змастити їх маслом.
- Якщо у вас нема сумки-холодильника, заморозьте кілька пачок соку. Обкладіть ними лотки зі стравами і не переймайтеся, що салатик зіпсується.
- Смажити шашлик на мангалі над гарячим вугіллям без полум’я треба 15–20 хв, повертаючи шампур так, щоб м’ясо підсмажилося рівномірно.
- Смачна їжа – це запорука хорошого відпочинку, але наш шлунок не завше готовий перетравити таку кількість м’яса, гострих приправ, алкоголю та газованих напоїв. Тому перед виїздом на природу подбайте, щоб у вашій сумочці були спеціальні аптечні засоби, які покращують травлення.
- Ідеально перед пікніком випити приблизно 100 г відвару насіння льону. Цей напій захистить слизову оболонку шлунка від агресивної дії гострої та копченої їжі.
- З’їжте натщесерце 30–40 г вершкового масла. Це сповільнить всмоктування канцерогенів та алкоголю.
Post Views: 25