Апельсиновий лимонад “Безвідходний”, корисний і бюджетний. Має насичений смак та аромат!

Мені завжди було шкода викидати жмих (перемелені апельсини і лимони), який залишається після приготування лимонаду. Але я знайшла рішення: фрукти віддають весь смак та запах напою! Лимонад виходить набагато смачніший та ароматніший!

Апельсиновий лимонад

3 апельсини, 1 лимон, 0,2-0,3 кг цукру, 6 л води.

Апельсини і лимони порізати зі шкіркою, вибрати кісточки, додати цукор, трохи води – все добре перемолоти блендером. Отриману масу злити в через дрібне сито у велику каструлю. Жмих викласти в іншу каструльку, залити водою, прокип’ятити кілька хвилин, настояти 30 хв. Злити через сито у велику каструлю, жмих віджати (його можна викинути, він весь свій смак віддав). Долити у велику каструлю холодну воду до необхідного об’єму (у мене 6 літрів) Розлити у пляшки і обов’язково охолодити. Я розливаю у пляшки і зберігаю в холодильнику.

Порада: щоб апельсини менше гірчили, їх можна перед приготуванням цілими заморозити, а перед перемелюванням – розморозити. Жмих можна повторно не проварювати, а приготувати з нього джем: додати кілька ложок цукру, трішки води і приварити на плиті або кілька хвилин у мікрохвильовці. Можна їсти з батоном або використати як начинку для пиріжків.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook