Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті
Форма 24Х34 см. Бісквітний корж: 4 яйця, 150 г цукру, 200 г борошна, 1 п. (16 г) розпушувача, 2 ст. ложки олії.
Білки збити з цукром до стійких піків, по-одному, не припиняючи збивати тісто, додати жовтки, додати всі решта складники і легенько вимішати лопаткою. Випікати 25 хв при 180 градусах.
Шоколадний корж: 7 яєць, 200 г цукру, 200 г борошна, 1 п. розпушувача, 3 ст. ложки какао.
Білки збити з цукром до стійких піків, по-одному, не припиняючи збивати тісто, додати жовтки, додати всі решта складники і легенько вимішати лопаткою. Випікати 25 хв при 180 градусах.
Крем: 500 мл молока, 200 г цукру, 4 ч. ложки борошна з гіркою. Заварити, охолодити і збити з 400 г масла.
Для желе: 0,5 л вишень у власному соку, 1 п. вишневого желе, 10 г желатину.
Желе і желатин розвести в 400 мл вишневого соку (можна додати перекип’яченої води 200 на 200, щоб сік не був сильно приторний. Корегуєте на свій смак.), додати вишні.
З шоколадного коржа вищипуємо серединку, туди виливаємо пристигле желе з вишнями. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Зібрати торт. Бісквітний корж, змастити кремом, шоколадний корж з вишнями, крем, що залишився вимішати із коричневими крихтами з коржа і викласти на шоколадний корж з желе. Дати охолонути, полити шоколадною глазур’ю.
Рецепт і фото Оксани Новіцької
Читайте також:
Post Views: 49