Липовий лимонад
Дві жмені липового цвіту, 3-4 ст. ложки меду, 1 лимон.
Лимон ретельно вимити, залити окропом, залишити на 1-2 хв, витерти, перемолоти разом зі шкіркою. У трилітрову банку насипати дві жмені липового цвіту, кілька ложок меду і 1 перемелений зі шкіркою лимон. Залити водою, розмішати до розчинення меду, зав’язати горлечко марлею і поставити на 8 год на сонце. Потім процідити, жмих віджати, розлити у пляшки і охолодити в холодильнику.
Лимонад виходить дуже смачний, ароматний, вміру солодкий. Чудово освіжає у літню пору. У сто разів краще за куповані напої зі штучними ароматизаторами та барвниками! А ще, кажуть, що він має корисні властивості: розширює судини, знижує тиск, нормалізує роботу травної системи, проганяє головний біль і покращує сон.
Тільки треба ретельно обрати дерево, з якого плануєте зривати липовий цвіт. Воно має рости далеко від дороги, мінімум за 100-200 м. З дерев, які ростуть у містах, цвіт зривати категорично заборонено! Адже міське повітря сильно загазоване, а ґрунт засмічений хімією. Цвіт з такого дерева не те що не принесе користі, а й може нашкодити організмові. Для заготівлі цвіту обирайте дерево, яке росте в екологічно чистій зоні.
Читайте також інші рецепти приготування смачного домашнього лимонаду:
-
Напій королів?.. Сім букв?.. ЛИМОНАД! 5 рецептів
-
Як приготувати лавандовий лимонад