Пиріг з нічого
Тісто: 150 г цукру, 120 мл води або сироватки, 1 скл. (300 мл) борошна, 55 мл олії, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, сіль. Продукти розраховані на форму 22 см, то для форм 24, 26 и 28 см інгредієнти потрібно збільшити в 1,2 ; 1,4 і 1,6 раза відповідно. Начинку можна робити будь-яку плодово-ягідну (треба приблизно 400 г): ревінь+малина, ревінь+вишня, полуниця+груша, полуниця, малина, вишні (начинку підсолодити).
У миску скласти всі сухі продукти, влити всі рідкі, ретельно збити міксером. Тісто має бути як дуже густа сметана, не ллється. Форму змастити маслом, викласти половину тіста, розрівняти вологими руками, викласти, начинку і решту тіста, розрівняти вологими руками. Пекти у розігрітій до 180 ОС 30-40 хв. Коли трохи охолоне, перекласти на тарілку, посипати цукровою пудрою.
Читайте також: