Горіховий торт зі смаком карамелі
Форма 25Х35 см. Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао.
Горіховий корж: 250 г мелених волоських горіхів, 3/4 скл. цукру, 5 білків, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю.
Крем на жовтках: 0,5 скл. молока, 0,5 скл. цукру, 5 жовтків, 300 г масла, 1 ст. ложка коньяку.
Горіхово-карамельний крем: 200 г дрібно посічених волоських горіхів, 1 б вареного згущеного молока (підігріти і змішати, варене згущене молоко можна замінити на сире).
Бісквіт. Збити білки на найбільшій швидкості міксера до стійкої піни, по ложці додати цукор. Зменшити швидкість на мінімум, ввести по 1 жовтки. Додати борошно, просіяне з какао і розпушувачем, акуратно перемішати ложкою. Викласти у деко (дно застелити пергаментом), пекти при 180 ОС близько 35 хв. Охолодити, розрізати надвоє.
Горіховий корж. Білки збити до стійкої піни, по ложці додати цукор. Змішати горіхи, розпушувач, крохмаль і борошно. Акуратно вмішати у збиті білки. Викласти у форму, застелену пергаментом, вирівняти, пекти при 180 ОС 30-40 хв. Охолодити.
Крем на жовтках. Збити жовтки з цукром, додати тепле молоко, збити до однорідності. Варити, постійно помішуючи, до загустіння. Охолодити. Масло збити до пухкості, по ложці додати заварну масу, збити до однорідності, насамкінець додати коньяк.
Зібрати торт: бісквітний корж, ¾ жовткового крему, горіховий корж, карамельний крем, бісквіт, зверху покрити рештою жовткового крему, посипати горіхами, тертим шоколадом. Витримати мінімум 1 добу у холодильнику.
Рецепт із сайту Placok.info. Пекла і фотографувала Леся Ковальчук
Читайте також:
-
Файний галицький горіховий пляцок із кавовим заварним кремом
-
Пляцок “Багатий” із шалено смачними коржами: з маком, кокосом, горіхами, сиром та курагою