Горіховий торт зі смаком карамелі. Любите горіхи? Тоді вам точно сподобається!

У цьому незвичайному торті вдало поєднуються різні смаки: ніжний шоколадний бісквіт підкреслює аромат горіхового безе, а шовковистий крем на жовтках доповнює карамельно-горіховий на вареному згущеному молоці. Одне слово, так смачно, що язика можна проковтнути!

Горіховий торт зі смаком карамелі

Форма 25Х35 см. Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао. 

Горіховий корж: 250 г мелених волоських горіхів, 3/4 скл. цукру, 5 білків, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю. 

Крем на жовтках: 0,5 скл. молока, 0,5 скл. цукру, 5 жовтків, 300 г масла, 1 ст. ложка коньяку. 

Горіхово-карамельний крем: 200 г дрібно посічених волоських горіхів, 1 б вареного згущеного молока (підігріти і змішати, варене згущене молоко можна замінити на сире).

Бісквіт. Збити білки на найбільшій швидкості міксера до стійкої піни, по ложці додати цукор. Зменшити швидкість на мінімум, ввести по 1 жовтки. Додати борошно, просіяне з какао і розпушувачем, акуратно перемішати ложкою. Викласти у деко (дно застелити пергаментом), пекти при 180 ОС близько 35 хв. Охолодити, розрізати надвоє.

Горіховий корж. Білки збити до стійкої піни, по ложці додати цукор. Змішати горіхи, розпушувач, крохмаль і борошно. Акуратно вмішати у збиті білки. Викласти у форму, застелену пергаментом, вирівняти, пекти при 180 ОС 30-40 хв. Охолодити.

Крем на жовтках. Збити жовтки з цукром, додати тепле молоко, збити до однорідності. Варити, постійно помішуючи, до загустіння. Охолодити. Масло збити до пухкості, по ложці додати заварну масу, збити до однорідності, насамкінець додати коньяк.

Зібрати торт: бісквітний корж, ¾ жовткового крему, горіховий корж, карамельний крем, бісквіт, зверху покрити рештою жовткового крему, посипати горіхами, тертим шоколадом. Витримати мінімум 1 добу у холодильнику.

Рецепт із сайту Placok.info. Пекла і фотографувала Леся Ковальчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook