Лікер з усіх ягід
У 3-літрову банку всипати літрову банку ягід (будь-яких), літрову банку цукру та літрову банку горілки, доверху залити холодною кип’яченою водою і закрутити кришкою (як консервацію). Поставити у темне місце на кілька місяців. Чим довше стоїть – тим смачніший і густіший лікер виходить. Якщо ягоди без кісточок, лікер можна зберігати закрученим 2 роки. Якщо з кісточками – 1 рік (але можна дістати вишні і зберігати далі).
Кісточки із вишень не виймати, тоді лікер має зовсім інший смак, набагато ароматніший. А потім ці вишні можна використовувати у торти (ідеально підходить для “П’яної вишні”, у бісквітний торт до сметанного крему) або пекти з ними пиріжки (тільки перед цим дістати кісточки).
Рецепт Валентини Бучковської
Читайте також:
-
Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!
- Простий дуже хороший рецепт ягідної наливки в 3-літровій банці