Паска італійська

З вказаної норми виходить аж 6–8 великих і кілька маленьких пасок. Довго не черствіє і дуже смачна!

Інгредієнти:
1 л молока, 1 кг цукру (вийде солодка, для несолодкої – 750 г), 0,5 кг м’якого масла (не розтопленого!), 100 г дріжджів, 14 яєць, майже 3 кг борошна.

Усе, окрім борошна, родзинок (курага, горіхи тощо), замісіть на ніч (або зранку), накрийте рушничком і лишіть на 9 год в теплому місці. Відтак додайте борошно, родзинки (обов’язково намочити, щоб набухли, і просушити рушником), курагу, горіхи тощо. Усе ретельно вимісіть. Тісто має бути рідкувате, але щоб до рук не приставало. Якщо туго замісити, то буде не така пухка.

Кладіть у форми (1/3 об’єму) і лишіть на 1 год біля увімкненої духовки. Перед випіканням змастіть жовтком, кладіть прикраси із прісного тіста. Аби пасочка не вивалювалася з форми і не була, як грибочок, змастіть форму олією і обкладіть по внутрішній стінці папером для випікання, щоб його висота була на 1/3 вища за саму форму. Тоді тісто в духовці росте рівненько по паперу. Духовку бажано не відкривати, поки паска не почне зарум’янюватися, аби паска не лопнула і не впала.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook