12 секретів вирощування великого урожаю огірків

Важливі секрети в посадках, догляді та вирощуванні, які пропонують досвідчені садівники. Вони перевірені часом і шкоди від них точно не буде. Тільки користь!

На жаль, в останні роки городників все частіше підстерігають «погодні сюрпризи» і з цим нічого не поробиш. Крім того, на одній ділянці все може бути добре, а на іншому – суцільні проблеми. Причин безліч: неправильно вибране місце, багато чи мало добрив, «допомога» всіляких шкідників і т.д.

Що потрібно для гарного врожаю огірків?

1. Завжди глибоко перекопувати грядку – більше, ніж на штик лопати. Пухким і вологим повинен бути грунт. Не завадить обробити його мідним купоросом – ст. ложка на 10 л води.

2. Необхідно купувати тільки те насіння, які стійкі до борошнистої роси і холодостійкі. Вони повинні бути призначені тільки для відкритого грунту.

3. Не садити овоч після гарбузових або в безпосередній близькості з ними. Це вельми «невдале сусідство»!

4. Між рослинами необхідно залишати відстань не менше тридцяти сантиметрів.

5. Не можна забувати про свіжий перегній і закопувати в землю неперепрівші органічні добрива!

6. Щоб огірки добре запилились потрібно зібрати з них пустоцвіти і на пару годин замочити в літровій банці з водою, додавши ст. ложку цукру. Отриманим розчином побризкати на жіночі квітки в ранкові або вечірні години.

7. Коли пагони підуть у ріст, не завадить підживити їх сечовиною (пропорції в пункті № 1).

8. У суху холодну погоду можна обприскати посадки гумату калію, а в дощову потрібно гумат натрію.

9. Коли батоги виростуть до 20-ти см, слід прищипнути головний з них. Бічні пагони потрібно присипати вологим ґрунтом. У них відростуть корінці – урожай збільшиться!

10. Ні в якому разі не поливати огірки з шланга, тим більше в спеку. Робити це рекомендується тільки ввечері, під корінь. Вода повинна бути відстояною (теплою)!

11. Якщо плоди починають набувати неправильну форму, а навколо листя з’являється жовта облямівка, відразу ж підгодуйте огірочки попельним розчином. Знадобиться жменька на відро води. Велика концентрація може завдати шкоди: земля стане жорсткою (щільною) і не буде пропускати вологу.

12. Щоб огірки не гірчили, варто підгодовувати їх розчином збродженої кропиви. Замочити 1,5 кг листя в відрі води, залишивши на три дні. Потім 1 літр розводити на відро. Проливати тричі за сезон не частіше разу на тиждень.

Джерело

Читайте також

Як отримати гарний урожай огірків за допомогою харчової соди

Найбільш врожайні сорти огірків, які плодоносять до пізньої осені

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook