Домашній натуральний зефір із варення
300 г сирого варення (у мене смородина з малиною перетерті з цукром 1:1, варення не варене, а таке що під капроновою кришкою зберігається у холодильнику), 1 білок, 8 г агар-агару, 270 г цукру, 130 г води.
Поставити збивати варення з білком. Маса має стати пишною і побіліти. Тим часом цукор, воду та агар-агар змішати, поставити на вогонь. Варити до температури 110 ОС. Влити тонкою цівкою до збитого варення, весь час збиваючи на найбільших обертах. Збивати ще кілька хвилин, доки маса почне гуснути і на ній будуть залишатися сліди від віничків. Накласти у кондитерську торбинку з насадкою і зробити зефірки на пергамент або силіконовий килимок. Коли підсохнуть, притрусити цукровою пудрою і склеїти по два. У мене вийшло 17 подвійних зефірів середнього розміру. Підсохли десь за 30 хв.