Інгредієнти:
2 огірки, 1,5 копчених курячих філе, 200 г квасолі, твердий сир.
Для соусу: 150 мл олії, 75 мл молока, 1/3 ч. ложки солі, по 0,5 ч. ложки цукру, гірчиці та оцту.
Квасолю залити холодною водою й залишити на ніч. Зранку промити і відварити до готовності. Солити наприкінці варіння. Воду злити. Огірки порізати соломкою. Куряче філе порізати кубиками.
Можна використовувати готовий майонез, але із саморобним соусом набагато смачніше і корисніше. Для цього вилити олію і молоко у вузький посуд або банку, додати сіль, цукор, гірчицю і оцет. Збити блендером, поки маса не загусне. Соус збивається за лічені секунди. Викласти продукти в салатник або келихи шарами. 1 шар – курка + майонез, 2 шар – огірки, 3 шар – сир, 4-й шар – квасоля + майонез. Усі шари повторити.