Курячий шашлик з фруктами
300 г курячого філе, 100 г інжиру, 100 г слив, 75 мл оливкової олії, 50 мл бальзамічного оцту, 1 ст. ложка меду, 1/2 лимона, 2 зубці часнику.
Куряче філе попередньо треба замаринувати. Для цього підготовлене м’ясо нарізати на невеликі шматочки та залити маринадом. Для маринаду змішати бальзамічний оцет та оливкову олію, за бажання, додати часник, пропущений через часникочавку, спеції, мед.
М’ясо відправити в холодильник, як мінімум, на 30 хвилин. Для того, щоб воно рівномірно просочилося маринадом, перемішати його через деякий час.
А тим часом приготувати фрукти для курячого шашлику – помити їх та розрізати на половинки.
Коли м’ясо промаринувалося, нанизати його на шпажки, чергуючи з фруктами у довільному порядку. Випікати 180 градусах 20-25 хвилин. Можна форму вистелити фольгою або пергаментом.